Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny handlare klar för butiken i Stråtjära: "Jag är jättetaggad"

I fredags blev det klart och den 2 maj slår Stråtjäras butik upp portarna i ny regi.
Blivande Tempo-handlaren Kicki Karlsson är mer laddad än nervös.
– Det ska bli himla roligt, säger hon.

Det har en tid stått klart att Gudrun Eriksson hoppar av efter sju år som ICA-handlare i Stråtjära.

Nu finns en lösning för att ha butiken kvar i byn. Hon heter Kicki Karlsson och tar med sig kedjan Tempo in i lokalerna när hon öppnar i maj. Med följer också den förra personalen.

– Det är en trygget, de kan ju allt, säger Kicki Karlsson, som fram till öppnandet ska lära sig det mesta hon också genom att skugga Gudrun Eriksson.

Läs också: Nuvarande ägare orkar inte driva butiken i Stråtjära längre – då väljer Ica att kliva av

Men Kicki Karlsson är för det ingen nybörjare i serviceyrken. Hon driver sedan tre år Kickis allservice med kontor i Stråtjära och hon är utbildad kock och har kassavana.

– Det är ju många år sedan men jobbat med folk har jag alltid gjort. Att det blev så här är väl mer en tillfällighet när det kom ut att Gudrun skulle sluta, då såg jag en möjlighet att gå vidare och det ska bli jätteroligt, säger Kicki Karlsson.

Läs också: Många intresserade av att driva livsmedelsbutik i Stråtjära

Den nya handlaren bor i Stråtjära och vet vikten av att ha en butik i byn. Många av ortens äldre handlar där och det är någon mil till anda butiker.

– Det är absolut viktigt med affär och så är det också en samlingspunkt. Många kommer och fikar varje dag, det är så mysigt, säger Kicki Karlsson.

Hur kommer kunderna märka att det är du som tagit över?

– Gudrun försvinner och jag kommer in. Och så blir det ju Tempo med ett nytt koncept. Men 90 procent av kunderna känner jag ju redan och det känns tryggt, säger Kicki Karlsson.

Gudrun Eriksson tror att den nya handlaren är rätt person för uppgiften. Anledningen till att hon själv hoppar av är att ICA vill se högre omsättning och investeringar.

– Företaget snurrar på, jag har tigit ut lön hela tiden så det är inte därför jag lägger ned. Folk frågar om jag har tröttnat, nej, men jag är trött. Nu tror jag på Kicki, hon har det i sig, säger Gudrun Eriksson, som kämpar på fram till månadsskiftet april-maj.

Sedan väntar omstuvning i butiken och så öppnar låser Kicki Karlsson upp den 2 maj.

Nervöst?

– Jag var det i början, men nu är jag bara taggad och vill komma i gång, säger Kicki Karlsson.