Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny gruppbostad saknar byggklar mark

Det behövs ett nytt gruppboende i Hudiksvall, annars väntar viten på miljonbelopp.

– Vår önskan är att Hudiksvallsbostäder bygger nytt i östra hamnen och det påtalar vi nu till kommunledningen, säger Per Almberg (MP), ordförande för omsorgsnämnden.

Tillgången på gruppbostäder i Hudiksvalls kommun är på väg att bli god. Men det kommer att uppstå behov av ett nytt gruppboende på sex platser för personer med funktionsnedsättning från och med nästa år.

På längre sikt är det en ny gruppbostad med sex platser som är lösningen bedömer omsorgsnämnden. Bostäderna vill nämnden hyra av Hudiksvallsbostäder, som i så fall behöver bygga nytt. Det som framför allt saknas är byggklar mark. Nyproduktion inklusive projektering tar två-tre år.

Staten kräver viten på motsvarande vad det skulle kosta att lösa problemet och det kan därför bli summor på runt en miljon kronor per plats i viten konstatera omsorgsförvaltningens chef Pia Andersson.