Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förskola blir försenad

Den nya förskolan vid Edelsbergsvägen i Bollnäs försenas. Fastighetsgruppen hinner inte få de fyra avdelningarna klara till i augusti.
- Det ställer till problem. Nu tvingas vi behålla provisoriska avdelningar, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S).

Men inte nog med att provisorierna vid Delfinen och Violen vid Hedhamregatan blir kvar en tid ytterligare. Det kan också krävas att en del barn placeras på helt andra områden.

Enligt fastighetsgruppens senaste uppgifter blir två avdelningar vid Edelsbergsvägen klara den 1 november. De två övriga beräknas vara färdigställda till årsskiftet.

Arbetsmiljökrav och nya tekniska förutsättningar anges som skäl till förseningen.

- Vi beklagar naturligtvis att det blivit så här, men det är inte enbart fastighetsgruppens fel. Delvis har vi oss själva att skylla, säger Jan Lahenkorva.

Han tillägger:

- Under planeringens gång har vi aktualiserat ytterligare en utökning av den nya förskolan till totalt sex avdelningar. Det har komplicerat byggprocessen och är en av förklaringarna till att bygget fördröjs.

Vid kommunstyrelsens sammanträde i morgon, torsdag, behandlas frågan om ekonomiska medel till ytterligare två avdelningar för den nya förskolan. Blir det ett ja kan också Hedhamre förskola – som i dag finns vid Hamrelund – flytta till Edelsbergsvägen.

Den nya förskolan byggs strax intill friskolan Eden, tidigare Hamre skola.

Att bygget försenas gör också att en modulbyggnad inte kan flyttas från Delfinen till Kilbergsskolan i Ren för att användas där i höst.