Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust - men fall framåt

Trots ny Ljusdalsförlust efter 2–8 mot Edsbyn var känslan en helt annan efter matchen.

– Det går inte att jämföra inställningen, synd att siffrorna drar iväg bara, säger Ljusdals assisterande tränare Daniel Eriksson.

Annons

Med kollapsen mot Gais i baggaget, skulle Ljusdal ta revansch – åtminstone på sig själva, sade tränaren Jesper Söderbäck innan matchen. Det började dock illa för Ljusdal redan på uppvärmningen, då liberon Johan Jansson Hydling fick hoppa av efter sjukdom.

I stället fick Emil Melin hoppa in i hetluften. Uppgiften handlade om att hålla undan för Edsbyns starka offensiv, med Daniel Liw i spetsen.

– Han skötte sig jättebra och det funkade fint. Han har spelat på positionen förut så det var inga konstigheter, säger Daniel Eriksson.

I slutet av matchen fick också liberovikarien Melin slå in sitt första mål för säsongen på en hörna, som fastställde slutresultatet 2–8.

– Ja, det var skönt att få fart på målskyttet också. Vi har ju varit dåliga på hörnor i år, säger Melin.

Men innan det hade Edsbyn kontrollerat och styrt matchen, och levererat åtta mål. Hetast med målskyttet var kvällens tremålsskyttar Mattias Hammarström och Jonas Edling.

Ljusdal slank dock emellan och skapade lite flera farligheter mot slutet av den första halvleken. Strax innan pausvilan tändes också ett litet hopp då Kalle Mårtensson reducerade till 1–4. Mårtensson skulle däremot bli en av två olycksfåglar i den andra halvleken då han missade en straff. Den förste var Tobias Björklund, som bara minuterna tidigare gjort samma sak.

Det blev en ny förlust för LBK, men i skillnad mot senaste matchen har inte spelarna något att skämmas över tycker den assisterande tränaren Daniel Eriksson:

– Absolut inte, nu är vi uppe på banan igen. I dag är vi påkopplade från start och kämpar. Sedan är det inte så mycket att göra åt att Edsbyn är ett bättre lag rakt igenom, summerar Eriksson.