Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny etta på SRD-listan

Leif Hansen är inte längre i topp inför valet.

Det är nu tredje gången som det lokala partiet Socialradikala Demokraterna, SRD, ställer upp i valet till kommunfullmäktige i Ljusdal.

När partiets årsmöte fastställde fullmäktigelistan skedde det i stort sett med utgångspunkt i provvalet där ett 70-tal av 103 medlemmar fick kryssa för de medlemmar som de ville se högst på listan.

Den stora skillnaden jämfört med förra valet är att Marie Mill knep topplatsen före Leif Hansen som är partiets ordförande och den som varit etta på fullmäktigelistan inför de två tidigare valen.

Marie Mills make Jonny är trea på listan.

– Det klart det är trevligt att få det här förtroendet av medlemmarna i ett sådant demokratiskt förfarande som vår nominering, säger Marie Mill som var femma på listan i förra valet.

Leif Hansen understryker de beslutsregler som gäller internt i SRD.

– Där är medlemsmötena avgörande. Styrelsen har endast en beredande och verkställande funktion.

Apropå styrelsen, omvaldes den i sin helhet och består av ordföranden Leif Hansen, Jonny Mill och Thomas Wandel av årsmötet.

Årsmötet gästades av Lasse Lundkvist som tidigare varit ombudsman för Socialdemokraterna i Gävleborg men som inte längre är S-medlem. Lasse Lundkvist talade om valen i år och då även EU-valet.

– För SRD har inskrivet att det är ett EU-kritiskt parti, säger Leif Hansen.

De 20 första namnen på SRD-listan: 1. Marie Mill, Ljusdal, 2. Leif Hansen, Ramsjö, 3. Jonny Mill, Ljusdal, 4. Thomas Wandel, Järvsö, 5. Hans-Olov Wernersson, Järvsö, 6. Conny Englund, Korskrogen, 7. Ove Hansen, Ljusdal, 8. Kevin Mill, Ljusdal, 9. Karl-Erik Eriksson, Ljusdal, 10. Elisabeth Hansen Nilsson, Ramsjö, 11. Ruth Sundström, Ramsjö, 12. Börje Larsson, Ljusdal, 13. Rolf Paulson, Järvsö, 14. Sören Larsson, Ljusdal, 15. Tomas Skogstjärn, Ljusdal, 16. Elving Bolin, Färila, 17. Håkan Ericsson, Ljusdal, 18. Kurt Frisk, Hennan, 19. Leif Halvarsson, Hybo, 20. Bengt Larsson, Ljusdal.