Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny cykeltävling mellan Bollnäs och Harsa

På söndag är det dags för ett helt nystartat cykellopp i Bollnäs. "Kart O'hoj" heter tävlingen som kommer att gå mellan Bollnäs och Harsa.

Nisse Johansson är arrangör för tävlingen och hoppas på mycket folk, trots att det är första gången de håller tävlingen.

– I Norge är det väldigt populärt med cykeltävlingar. Finns intresset även här så kör vi vidare nästa år, säger han.

Starten går vid Bolleberget nedanför slalombacken – sedan är det bara att passa kartan längs hela vägen till Harsa. Målgången sker i Harsagården och där kommer de tappra deltagarna bjudas på pärgröt med fläsk av Rehns BK som står bakom loppet.

Distansen är 50 kilometer och det finns både plats för den som vill cykla i lite hårdare terräng och den som bara vill trampa runt på en skön långtur. De tävlande väljer själva vilka vägar de tar sig fram på, men de måste passera ett antal kontrollstationer. Någon prispall kommer inte stå vid Harsagården.

– Vi lottar ut priser bland de som fullföljt tävlingen, så man får tävla mot sig själv.

Trettiotre cyklister står på startlistan hittills och det går fortfarande bra att anmäla sig.

– Nja. Många cyklare har speciella kartfodral. Annars får man väl stoppa kartan i mun eller komma ihåg vägen, helt enkelt.