Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny biltvätt växer fram i Söderhamn: "Hittat det vi behöver lokalt"

Söderhamns nya biltvätt börjar ta form. Men trots att stommen med tak står på plats dröjer det några veckor till innan vattnet kan kopplas på.

Snart får söderhamnarna ytterligare ett alternativ för sina smutsiga bilar. Många nyfikna blickar har höjts från bilister och gående som har passerat det pågående bygget mellan Resecentrum och Kuriren i Söderhamn. Under våren har en betongplatta gjutits på platsen och nu har även stommen med tak rests till det som ska bli en biltvätt av typen gör-det-själv.

Läs mer: Ny miljövänlig tvätt ska ge renare personbilar

Bakom satsningen står det Falubeserade företaget Tvätta lätt som i april i fjol köpte en avstyckning av tomten från kommunen och strax därefter fick bygglov.

– Det känns jättebra. Vi har fått ett väldigt fint bemötande här i Söderhamn redan från första kontakten med kommunen. Upphandlingen och entreprenaden har flutit på bra och vi har hittat de resurser vi behöver här lokalt, säger ägaren Anders Nygårds.

Under onsdagen hölls ett byggmöte i Söderhamn där företaget träffade sina underentreprenörer för att diskutera arbetet och vad som återstår innan verksamheten kan starta. Bland annat ska glasväggar monteras i de fyra båsen och marken runt anläggningen asfalteras.

– Det är några installationer kvar också men det flyter på enligt planen. Jag skulle gissa att vi kan öppna en bit in i juni, innan dess vill vi hinna provköra anläggningen en sväng, säger Anders Nygårds.

Läs mer: Två självtvättar av bilar ska byggas under 2016

Även vid bilprovningen i Söderhamn planeras det för en biltvätt av samma koncept. Det är fastighetsbolaget Perium som har fått bygglov för en anläggning med fem bås, varav en husvagnsplats, under företagsnamnet GoWash.

–Vi hoppas vara i gång till sommaren eller som senast i höst. Vi har ett tekniskt samråd bokat med kommunen och efter det vill vi sätta i gång så fort som möjligt, med en byggtid på max två månader, säger Stefan Ruda, projektledare och förvaltare på Perium.

Läs också: Byggmax vill etablera sig i Söderhamn