Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny anmälan efter dödsfall

Anhöriga till en patient som avled 2007 anmäler på nytt att den åldriga kvinnan blev felbehandlad. De ansvariga bör tilldelas disciplinpåföljd anser anmälaren.

Annons

Det var för drygt ett år sedan som ärendet uppmärksammades i SVT av Uppdrag granskning. Den åldriga kvinnan skadades i en trafikolycka och vårdades först på Hudiksvalls sjukhus innan hon flyttades över till Hudiksvalls kommuns korttidsboende på Fredens kulle.

Anhöriga anser att sjukvården visade brist på kompetens och omhändertagande i grundläggande frågor som sondmatning och vätsketillförsel. Socialstyrelsen underkände dödsattesten eftersom den inte visar vad som ledde fram till att patienten avled genom hjärtstopp.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, hsan, fann ingenting att klandra i vården som bedrivits på sjukhuset men länsstyrelsen kritiserade kommunen för brister i dokumentationen på korttidsboendet.

Anhöriga återkommer nu med en anmälan där de begär att ärendet tas upp till ny behandling i hsan. Det nya i anmälan är att det preciseras vilken personal som deltagit i vården av den åldriga kvinnan både på sjukhuset och korttidsboendet.