Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ägare till Njutångersgården

Ulf Bergdahl som äger Bergdahl Consulting AB har köpt Njutångersgården och planerar att ta emot asylsökanden.

– Jag har jobbat nära flyktingar hela livet så det här känns som ett bra projekt, säger Ulf Bergdahl.

Migrationsverket har stort behov av asylplatser och letar efter fler boenden i bland annat Hälsingland. Migrationsverkets prognos pekar på en utveckling där behovet av platser för asylsökande kommer att öka i hela landet. Under hösten saknas det ungefär 2 000 boendeplatser och under våren beräknas ytterligare 1 000 platser saknas i hela landet. Och enligt Migrationsverket så fortsätter tillströmningen av asylsökande att öka. Migrationsverket för en dialog med bland annat Ulf Bergdahl för att kunna teckna ett avtal om platser på Njutångersgården. Enligt Ulf Bergdahl skulle man kunna ta emot max 120 asylsökande i Njutånger.

– Min förhoppning är att vi kan komma igång om några veckor, säger Ulf Bergdahl.

Ulf Bergdahl säger att han har köpt fastigheterna av Per-Olof Söderberg som fick fastigheterna i samband med att det tidigare bolaget som drev Njutångersgården gick i konkurs. Ägarskapet är så pass nytt att det ännu inte registrerats hos Lantmäteriet.

Innan ett avtal kan skrivas med Migrationsverket är det flera åtgärder som måste göras. Migrationsverket kräver bland annat att fastigheten måste ha ett godkänt brandskydd av räddningstjänsten, vilket i nuläget saknas.

– Det är viktigt att vi får allting korrekt, säger Ulf Bergdahl.