Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill skidåkarna ha snö

/

Solen skiner från en klarblå himmel, gräsmattorna lyser gröna och termometern visar på sju plusgrader.
Det är inte det väderläge som skidåkarna önskar sig i månadsskiftet november–december.

Annons

I helgen är nio åkare från Hudiksvall och Delsbo anmälda till Scandic cup för juniorer och Team Sportia cup för seniorer. Meningen var att tävlingen skulle gå i Boden, men med bara drygt en veckas varsel var man tvungen att flytta tävlingarna till Gällivare, för inte heller i Boden finns det någon snö.

– Det är en viktig tävling, den fungerar som uttagning till junior-VM som går i Turkiet i månadsskiften januari/februari. Det är viktigt att juniorerna som ligger på topp får visa upp sig, säger Stefan Skalman i Hudiksvalls IF skidor.

En HIF-åkare med goda chanser att bli uttagen till JVM är Evelina Settlin. Men hon får fler chanser än helgens tävlingar. Även en tävling om två veckor, i Idre, kommer att fungera som uttagning.

– Och sen är det troligt att man även kommer att använda vår tävling i Hudiksvall den 7–8 januari, som uttagningstävling också, säger Stefan Skalman, som dock redan börjat vara nervös för snötillgången.

I HIF skidor har man vintern 2005 och 2007 i färskt minne. 2005 fick man köra snö från Hassela till skidstadion på Öster, och 2007 fick man flytta hela tävlingen till Åsarna.

– I fjol hade vi fin snö med åkbara spår den 10 november. I år har vi inte kunnat ha någon träning på snö alls. De som åker i helgen är i Östersund och tränar eller i Bruksvallarna, säger Stefan Skalman.

Mer läsning

Annons