Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill Nordanstigs kommun komma med på (turist)kartan

Kanske, kanske kan Nordanstig hamna på kartan till sist. Det hoppas Nordanstigs Turism, som höll försomrig kickoff-kväll i Bergsjögården med dryga dussinet arrangörer i tisdags.

Ett hundratal personer hade samlats för att få veta mer om vad Nordanstigssommaren kan ge besökare. Arrangörerna fick fem minuter vardera att berätta med ord, och då och då med bild, om vad de har att erbjuda dem som vill turista i bygden.

Läs mer om turismsatsningen Upplev Nordanstig .

Bland annat berättade Hasselabon Micke Högdahl vad en hel by kan bygga när man tillsammans gör ett Äventyrsland. Arkeolog Ola Nilsson poängterade kulturens roll för turismen , skådespelaren Figge Norling välkomnade alla till Mellanfjärdens sommarteater och Richard Brännström rapporterade om sörfjärdska campingplaner.

Läs mer om området i Varpsand där det ska bli camping .

Efter drygt halvannan timme visade kommunen sin finstämda marknadsföringsfilm som förhoppningsvis ska locka både turister och nya Nordanstigsbor (finns att se på Upplev Nordanstigs webbsida).

Läs mer om när hemsidan släpptes för drygt ett år sedan .

Därefter återstod ytterligare några presentationer, innan kvällen avslutades med tacobuffé och mingel, där bland annat Trolska skogens Gullfina sjöng tillsammans med Elena Gradin.

Carin Walldin, Nordanstigs Turism, höll ett vakande öga på tillställningen, och hoppas kunna genomföra liknande evenemang även i framtiden:

– Ja, det tror jag nog vi ska. Vi vill ju att människor ska komma hit och uppleva Nordanstig. Det är därför vi valt att kalla oss Upplev Nordanstig, och inte "Visit Nordanstig". Vi vill sticka ut litet. Och här finns verkligen massor att uppleva!