Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill höga hönsen se större krav

Frågor till chefen för Arbetsförmedlingen i Söderhamn, Mohamed Chabchoub, apropå inlägg (20/3).

Har jag missförstått allting? Är det inte så att alla arbetslösa ska in på ett gruppmöte varje månad för att diskutera sina jobbansökningar? En gång i månaden tolkar inte jag som ibland.

Är det inte så att sekretessen gäller när det kommer till att diskutera jobbansökningar och i dessa diskussioner framkommer sådant som handläggarna tycker att den enskilde inte gjort tillräckligt och de blir uppmanade att göra på andra sätt? Finns det ingen risk att den enskilde känner sig kränkt och påhoppad då detta framförs i ett rum med fem andra personer?

I sådana möten måste ju den enskilde stå till svars om denne sökt för få jobb och då finns det ofta anledningar. Är inte dessa sekretessbelagda då de rör den enskildes integritet? Jag måste ha missat mycket på universitetet som utbildade mig, eller?

Gällande tjänsten på huvudkontoret så skriker det till allmänheten att nu vill de höga hönsen se en större kontroll och sätta större krav. Varför skulle man annars annonsera efter en projekledare/kravställare? Är det handläggarnas nya jobb i framtiden?

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel