Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vet Ljusdal hur det är att förlora

Nykomlingen Ljusdal är inte längre obesegrad i division 1.

På söndagen blev Täby för svårt hemma på Älvvallen – Ljusdal föll med 1–3 (0–1).

– I särklass det bästa lag vi mött hittills, säger tränaren Micke Helmersson.

Täby slog Krokom/Dvärsätt med 9–2 i den förra omgången.

Så att det skulle bli åka av när laget kom till Älvvallen var inte direkt någon överraskning.

– Det blir ett tempo i matchen som vi inte är i än. Vi fick jobba oerhört hårt, säger Ljusdalstränaren Micke Helmersson.

Ljusdal blev i stort sett översprunget i den första halvleken av det skickliga bortalaget. Det enda läget hemmalaget hade var efter knappt tio minuter spelade, när Jenny Blomdahl snyggt tog sig förbi sin försvarare och kom till avslut. Ett skott som dock inte vållade några större bekymmer för Täbys målvakt Sara Passad.

Sedan var det Täby för hela slanten. Men mycket tack vare ett par riktiga klassräddningar från Ljusdals målvakt Linnéa Jonsson så klarade sig hemmalaget undan med bara 0–1 i paus. Täbys ledningsmål var vackert, när Julia Norén direktskarvade till djupledslöpande Sofia Ek som lyfte bollen över Linnéa Jonsson och i nät.

Sett till matchbilden i den första halvleken var det en smula förvånande att Ljusdal kom ut i andra halvlek som ett piggare lag.

– Man kan väl diskutera hur rättvist det var... men det var kul att vi fick betalt så tidigt, säger Micke Helmersson om kvitteringsmålet som kom tre minuter efter paus. Mittbacken Michaela Lindh stod för djupledspassningen som Jenny Blomdahl högg på. Avslutningen var klinisk och den betydde 1–1.

Ett förlösande mål, om inte annat för forwarden Jenny Blomdahl själv, som i tidigare matcher gjort mycket rätt men utan mål.

– Det har suttit i psyket, det känns som att jag har varit i en dimma och jag har funderat för mycket när lägena kommit, förklarar Jenny Blomdahl.

Bara ett par minuter efter kvitteringen hade Ljusdal även ett 2–1-mål inne. Men Linnéa Larssons lobb i nät dömdes av för offside. Därefter var Jenny Blomdahl bara centimetrar från att få tån på Alva Silfver Östbergs fina lyft in i straffområdet och Linnéa Larsson sköt även mitt på i ett friläge.

Där tog Ljusdals fina period i den här matchen slut.

För med dryga kvarten kvar blåste domaren för en hands i hemmalagets straffområde, och domaren tvekade inte. Rebecca Rolin nätade till 2–1 för Täby från elva meter.

– Det kändes onödigt, men om det var rätt dömt kan jag inte säga, menar Jenny Blomdahl.

Spiken i kistan satte Täbys Petra Sundqvist när hon fick stå helt ren på Sofia Eks flacka inspel från högerkanten.

– Vi hade kunnat vara bättre i första tycker jag. I andra börjar vi bra, men faller tillbaka igen, säger Jenny Blomdahl.

Men du kommer börja göra mål regelbundet nu?

– Jag hoppas det.

Micke Helmersson låter sig inte nedlås alltför mycket av att hans lag inte längre är obesegrat.

– Det är sådana här matcher vi behöver för att fortsätta växa och etablera oss i ettan. Täby är två mål bättre än oss, det är inget att snacka om. Men det var kul att se att vi kunde hota dem i alla fall, säger han.