Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tar Herman Claesson över på riktigt: "Det känns verkligen kul och hedrande"

Redan i augusti 2015 tog Herman Claesson över som tillförordnad chef för bygg- och miljöförvaltningen. Nu blir tjänsten hans permanent och han ser fram emot uppgiften.

– Det känns verkligen kul och hedrande. Jag har fått massor gratulationer och uppskattande kommentarer sedan det blev klart, säger Herman Claesson.

Det är ingen nykomling som fått jobbet. Herman Claesson har varit anställd av Söderhamns kommun sedan 1990.

Läs också: 25 år i kommunens tjänst – firades med bankett

– Jag har varit här i över halva mitt liv. Jag är väl lite utav en lokalpatriot, säger han.

Men det har inte alltid varit självklart att stanna. Herman Claesson tog till exempel tjänstledigt i två år för att studera konst.

– Jag tänkte byta bana där, men insåg efter de två åren att det inte var något för mig. Jag gillar konst men vill inte livnära mig på det, säger han.

Istället blev det en fortsatt yrkesbana på Söderhamns kommun. En bana som nu lett till ett chefsjobb på bygg- och miljöförvaltningen. Han säger att han under sin tid som tillförordnad chef fått en bra introduktion till jobbet och att han nu kan börja jobba mer långsiktigt.

– Vår uppgift är att hjälpa till att upprätthålla demokratin. Alla har rätt till en miljömässigt bra omgivning, och allt vi gör syftar till det, säger han.

Han vill få till en ökad samverkan med både näringslivet och med medborgarna. Miljön är något som påverkar alla vare sig det handlar om hälsoskydd, livsmedelskontroller, bygglov, detaljplaner eller något annat som förvaltningen jobbar med.

– Vi finns här för att göra det som är bäst för medborgarna, säger Herman Claesson.

Läs också: Han blir ny skolchef i Söderhamn

Läs också: Hon blir ny chef för förskolan i Söderhamn