Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu stängs Ekeroths politiske sekreterare av från jobbet efter att ha postat rysk propaganda

Dick Abrahamsson är politisk sekreterare åt Kent Ekeroth i justitieutskottet. Men efter att ledarsidan berättat om Abrahamssons spridning av rysk propaganda och konspirationsteorier så är Abrahamsson fråntagen passerkortet till riksdagen.

På sin Facebooksida säger Abrahamsson bland annat att den ryska propagandakanalen RT är den enda som rapporterar "verkligheten", att Putin är en statsman att buga inför och ukrainskt stridsflyg sköt ned MH17 (en uppfattning som inte ens ryska staten längre klarar av att försöka torgföra inför rapporten som presenteras under torsdagen) och länkar till konspirationsteorier.

Nu kan ledarsidan berätta att Dick Abrahamsson är avstängd från jobbet. Uppgiften bekräftas av Sverigedemokraternas pressavdelning i ett SMS:

"Berörd person är arbetsbefriad och har inte tillgång till riksdagens lokaler. Detta tills ärendet är fullt hanterat inom organisationen".

Det är alltså den andra politiske sekreteraren som Kent Ekeroth rekryterat som lämnat riksdagen efter att en rad omständigheter och skandaler uppdagats som på olika sätt visar på Sverigedemokraternas problem i förhållande till Ryssland.

Att Abrahamsson stängs av ska ses som att SD-ledningen försöker krishantera. Frågan är bara hur starka hållhakar Ekeroth har på partiledningen, och om det räcker för att han ska kunna sitta kvar efter ännu en skandal.

Läs tidigare ledare:

Putilovaffären: Kent Ekeroths anställningar och SD:s europeiska nätverk

SD-tjänsteman: "RT beskriver verkligheten" och "bara att buga inför Putin"

Kent Ekeroth är svensk politisk katt med nio liv - här är toppskandallistan