Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu ska vi slå klubbrekordet"

På lördagen spelade Alfta säsongens sista seriematch.

I potten: en kvalplats till division 1.

Kampen om kvalplatsen till division 1 stod inför den sista omgången mellan AIK, Alfta och Åkersberga. För Alfta räckte det med seger mot Vallentuna – om inte Åkersberga vann sin match mot Forsbacka med förkrossande siffror.

Det gjorde de inte, utan föll med 27–31.

– Vi är fruktansvärt glada nu, nu har vi kirrat ett kval. Det är ju inte bara att åka iväg och vinna en sån här match, säger Alftas tränare Johan Andersson, som hann bli rejält nervös innan allt var över.

– Det såg ut som mot Forsbacka förra helgen till en början, vi tog ledningen med 9–3 rätt fort. Men sedan så slutade vi göra jobbet.

Ett darrigt Alfta släppte upp nästjumbon till 12–12 i halvtid, och sedan blev det en jobbig resa fram till segern med 24–21.

Kvalet för Alftas del inleds om två veckor då man möter Stockholmslaget Gustavsberg hemma i sporthallen.

Hur lägger ni upp veckorna innan kvalet?

– Vi hade möjlighet att få en träningsmatch, men det låter vi bli. Jag tror det är bättre att vila helgen som kommer och ha bra kvalitet på träningarna. Vi ska träna in en förstasexa nu. Sedan ska vi slå klubbrekordet.