Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska telefonerna fungera i Los

Telefoniproblemen har varit stora i Los. Men nu ska de vara över, meddelar Telia.

– Teknikerna har monterat utrustningen, allt är testkört och förbindelserna är jättebra, säger Björn Berg, informationsansvarig på Telia.

I Los har byborna länge haft återkommande problem med mobiltäckningen. Eftersom det inte finns någon fast förbindelse till samhället är Losborna helt beroende av en mobilmast på Kvarnberget som får signaler via radiolänk.

Den länken har fungerat dåligt, men teknikerna har haft svårt att diagnostisera problemet. Under veckan har man gjort en kraftansträngning för att få ordning på det, och nu ska länken vara utbytt.

– Vi har ringt och testat med enskilda kunder och nu ska allt vara okej. Jag hoppas att vi slipper de här problemen igen, säger Björn Berg.

Han beklagar att de boende i Los har fått så mycket problem med telefonin.

– Vi är uppriktigt jätteledsna, jag är den första att be om ursäkt till våra kunder. Så här ska inte en mobilmast fungera. Tyvärr har den här länken ställt till med en massa elände för oss.

Framåt nästa år kommer byborna att få större möjlighet att surfa och ringa i telefon. Tele2 och Telenors gemensamma bolag Net4Mobility har ansökt om bygglov och för en mobilmast och basstation för 4G på Örnberget i Los.

Även Telia planerar att bygga ut 3G och 4G på sin mast på Kvarnberget.

– Det ska ske före utgången 2015 och kommer att bli en jätteskillnad för kunderna, säger Björn Berg.

Nu hoppas han att telefonin i Los ska fungera framöver.

– Och självklart önskar vi dem en god jul från Telia.