Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska rucklen bort

Nu ska kommunen riva Vågbrorucklen – trots att den tidigare arrendatorn protesterat.

Efter en tids utredning anser sig kommunens tekniska förvaltning ha tillräckligt på fötterna för att genomföra rivningen av de fallfärdiga byggnaderna på fastigheten Styvje 5:4.

– Högsta domstolen har beslutat att det är vi som har äganderätten. Vi kommer att riva byggnaderna i höst, säger Lars Stål, teknisk chef i Söderhamns kommun.

Den tidigare arrendatorn förvarar fortfarande ägodelar i byggnaderna, men har uppmanats av kommunen att avlägsna dessa. Något som han inte har gjort.

Kommunen har genomfört en oberoende värdering av lösörena och fått beskedet att de är värda 5 000 kronor.

– Då har värderaren tagit i. Om mannen inte har flyttat på dem innan rivningen och kräver ersättning är det den summan han får, säger Lars Stål.

Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden föreslår att 200 000 kronor avsätts för rivning och sanering av platsen. Därefter ska marken få beskogas fritt och upptas i den ordinarie skötselplanen.