Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Leona Lewis erövra världen

/
  • Sedan Leona Lewis sjöng hem segern i Storbritanniens motsvarighet till

Hon har släppt två skivor, gett ut en bok och vunnit en talangtävling i tv. Men ännu har Leona Lewis aldrig genomfört en hel turné.

- Jag är lite nervös, säger den engelska sångerskan.

Annons

Sedan Leona Lewis sjöng hem segern i Storbritanniens motsvarighet till "Idol" 2006 har det mesta gått hennes väg. Debutalbumet "Spirit" såldes i många miljoner exemplar. I dagarna släpptes uppföljaren "Echo".
- Essensen är densamma men man kan inte upprepa sig, man måste förändra sig. Nya skivan innehåller fler organiska instrument. Den är lite mer gitarrbaserad, säger hon till TT Spektra.
Hon har bland annat fått draghjälp av den svenske stjärnproducenten Max Martin, som står bakom låtarna "I got you" och "Outta my head".
- Han var med och skrev ett spår på mitt första album. Han är så talangfull och väldigt, väldigt trevlig.

Lewis även hunnit med att debutera som författare. Nyss utkomna boken "Leona - dreams" består av fotografier och texter som speglar hennes första tid som artist.
- Folk var nyfikna på min story och någon skulle ha skrivit en biografi som inte var sann. Jag ville förekomma en sådan.
- Men det är inte så att jag känner att alla mina drömmar är uppfyllda. Jag har fortfarande massor av ambitioner, bubblar 24-åringen.
En av dem är att turnera med en storskalig show, vilket blir verklighet i vår. Det låter otroligt, men i oktober gjorde Leona Lewis sin första egna konsert någonsin.
- Jag har mest deltagit i små event, jag ville vänta tills jag hade tillräckligt med material. Jag är lite nervös, fast upprymd.

inte bara lycka. Under en boksignering i London för några veckor sedan blev Leona Lewis attackerad och slagen i huvudet av en okänd man.
Hon medger att kändisskapet kan vara påfrestande.
- Att vara i offentlighetens ljus innebär att man är väldigt utsatt. Säkerhet blir en viktig fråga.
- Men jag försöker att inte uppehålla mig vid de negativa sakerna. De bra sakerna väger trots allt över.

Mer läsning

Annons