Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska fotbollshallen i Ljusdal döpas – här är namnet

BL arena. Det är vad fotbollshallen i Ljusdal kommer att kallas framöver. På söndag blir det invigning i hallen.

Fotbollshallen döps efter Näsvikenföretaget Björn Lundén Information, som också har kontor i Ljusdal. Hallbolaget, som driver fotbollshallen, har varit på jakt efter en sponsor till namnet.

– Det här är ju en sponsorintäkt, att man säljer namnet. I övrigt kommer det inte vara något som förändras, säger Christian Jonsson, ordförande i Hallbolaget.

Se också: Fotbollshallen rustas för fotbollsfest – i helgen drar årets DM i gång

Läs också: Fotbollsklubbarna jublar över rekordstora hallen: "Kommer göra enorm skillnad"

Huruvida andra företag har varit intresserade av att köpa namnet vill han inte uttala sig om, men han är nöjd med att få Björn Lundén Information som sponsor.

– Vi vill ju ha rätt samarbetspartner. Det ska ju vara någon som vi vill associeras med och det här är ett spännande företag så det känns fantastiskt roligt att de var villiga.

Läs även: Seger för Ljusdals damer i debutmatchen i nya fotbollshallen

Läs även: Öppet hus i fotbollshallen: "Bara att komma och sparka boll"

Längre fram kommer det att sättas upp en skylt eller någon annan typ av märkning som visar namnet. Det blir förmodligen inte direkt utanpå själva hallen.

– Vi kommer nog att titta på något lämpligt ställe runtomkring eller inomhus. Men det är inte klart var det blir än, säger Christian Jonsson.

På söndag blir det invigning och då ska den nya samarbetspartnern presenteras lite närmare i samband med Ljusdals IFs damlags hemmamatch.