Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu satsar vi på omsorg och skola

Söderhamn behöver en nystart! Alliansen Söderhamn har därför i ett gemensamt utarbetat budgetförslag stakat ut den inriktning kring politiken som vi anser behövs för att vända den negativa trend som råder i kommunen.

Annons

På allas läppar i valrörelsen 2010 fanns diskussioner kring mer resurser till välfärdens kärna. Skolorna i kommunen behöver fler lärare, omsorgen behöver mer personal. Därför var alliansen i framtagandet av ett eget budgetalternativ fast beslutna att göra det ansvarsfullt, med goda säkerhetsmarginaler för omsvägningar i världsekonomin, och samtidigt värna och utveckla välfärdens kärna med stora resurstillskott.

Söderhamn har ungefär en krona högre kommunalskatten än riket i övrigt. Samtidigt har vi i jämförelse med andra kommuner låg lärartäthet och för lite personal i omsorgen. Någonstans har det felprioriterats.

Alliansen vill därför förändra dessa förhållanden till det bättre. Vi tillskjuter kraftiga medel till välfärdens kärna för att där kunna anställa fler – totalt 35 miljoner kronor mer under perioden än vänsterstyret. Det gör vi med hjälp av omfördelningar av resurser inom den kommunala budgeten i övrigt och utefter en av våra gemensamt slutna punkter i Ranboöverenskommelsen; mindre resurser till byråkrati – mer resurser till förskola, skola, äldre- och handikappomsorg.

Om detta raljerar vänsterpartierna på insäntsidan den 17 september. Med kommunalrådet Lindestam i spetsen berättar man att de tar ansvar, och att vi i alliansen tydligen lägger en ogenomförbar budget. Sanningen är att de tre vänsterpartierna vill fortsätta i samma gamla fantasilösa riktning, en väg som vi alla vet har lett Söderhamn fel. Trötthet inför uppgiften att infria de högt ställda vallöftena gör dem oförmögna att prioritera. De lägger i stället fram en trött och framtidslös budget.

Alliansen Söderhamn vill däremot påvisa genom vårt budgetförslag, att det är vi som har de framtidsinriktade och ansvarsfulla idéerna för Söderhamn. Vi lägger därför ett budgetalternativ för en nystart och en ny framtidstro i Söderhamn.

Söderhamn förtjänar mer än hög arbetslöshet och stort utanförskap, alltför dåliga skolresultat och få valmöjligheter inom äldreomsorgen. Vi vill ändra på det. Alliansen tror att Söderhamn kan mer!

Magnus Svensson (C)

Pär Olof Stål (C)

Hans Sundgren (M)

Viktor Wärnick (M)

Annika Persson (FP)

Olle Persson (KD)

alliansens kommunstyrelseledamöter i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel