Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu renoveras fula fasaden – ett glädjebesked för Ljusdals nya krog

Stadshotellets förfallna fasad har länge varit en besvärande skönhetsfläck i centrala Ljusdal. Men snart är den ett minne blott, vilket är ett stort glädjebesked för hotellets nya krögare som snart är redo att öppna.

Turerna kring den skamfilade fasaden har varit många under de senaste åren. Men nu ser äntligen löftena om en totalrenovering ut att förverkligas. I veckan inleddes nämligen det arbete som ska ge Stadshotellets yttre ett helt nytt utseende.

Läs också: Då ska Stadshotellet få ny fasad: "Känns bra att äntligen få till det"

Att arbetet nu är igång lovar också gott för hotellets nya krog.

Ungefär två månader beräknas behövas för att färdigställa hela renoveringen. Det innebär att Beatrice Hansson Karakoca och Cengiz Karakoca, som just nu är i full gång med att renovera hotellets restaurangdel, kommer att kunna glädjas åt dubbla ansiktslyft när de börjar driva krogen Janus i sommar.

– Det här är jätteviktigt för oss, därför ska de börja med att göra klart fasaden på framsidan. Förhoppningsvis kan den delen vara klar när vi öppnar, säger Cengiz Karakoca.

Läs även: Hemvändare öppnar ny krog i Ljusdal: "Vill skapa en storstadskänsla"

Renoveringen av krogen är nu på väg mot sitt slutskede och premiären kommer allt närmare.

Något exakt datum vill krögarna inte skriva i sten ännu, men om allt går som det ska kan det bli aktuellt att öppna under andra veckan i juni.

– Det är mycket som kan hända på vägen som vi inte kan göra något åt, så det är svårt att säga ett exakt datum. Men vi hoppas att kunna öppna då.

Eljobb, köksredskap, arbete med menyer och renovering av uteplatsen är bara några av de punkter som återstår innan Janus är redo att ta emot gäster.

Läs mer: Restaurangen på Stadt i konkurs