Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu måste S söka samförstånd

Den socialdemokratiska Juholtstilen passar inte in i Ljusdalspolitiken.

Med stor avsaknad av dialog, politiska samtal, överläggningar, information, bjuda in och öppna upp slutna rum leder den nu sittande socialdemokratiska ledningen Ljusdals kommun mot en mycket oviss framtid.

De senaste turerna i både utbildningsnämnden, UN, och omsorgsnämnden, ON, visar brist på politiskt ledarskap till samförstånd och kreativa lösningar.

Om vi börjar med Malin Ängerå (S) så visar det med all tydlighet att UN står inför ett politiskt vakuum då Malin inte ens förmår få sin egen majoritet i nämnden att ta de rätta besluten i en viktig fråga som budget 2012. Med en rejäl bakläxa från sin egen S-V-ledning i budgetberedningen så krävs nu ett bra politiskt samtal och dialog, med hela nämnden.

Markus Evensson (S) sliter hårt för att få med sig sina egna S ledamöter i en annan viktig fråga som Tryggves vara eller icke vara. I måndags kväll avgjordes nog hela frågan på S-repskapsmötet då många av Markus egna S-kompisar inte är nöjda med ledarskapet.

Jag och Centerpartiet har tillsammans med Moderaterna vädjat till Markus om samtal och dialog innan man verkställer Tryggveflytten. Vi möts med tystnad och locket på. Inget bra ledarskap tycker vi som leder framåt. Detta är bara några av höstens märkliga händelser jag räknat upp, det finns mycket, mycket mer att berätta. Det är nu dags för den sittande S-ledningen med Bäckman i spetsen att öppna upp, bjuda in och föra ett vettigt politiskt samtal med oss övriga partier.

Socialdemokraterna är inte längre "störst, bäst och vackrast". Tvärtom, sittande i en svag minoritetsledning så krävs stort mod och en dubbel fingertoppskänsla.

Så mitt råd och stora förhoppning är, öppna upp det politiska samtalet så blir det så mycket bättre!

Helena Brink, Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel