Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kräver rockstjärnorna mer betalt av Youtube

Nikki Sixx band Sixx AM har startat en kampanj där bandet kämpar för att artister ska få mer betalt när deras musik spelas på Youtube.

"Youtube betalar omkring en sjättedel av vad Spotify och Apple gör", säger Sixx, som var med och grundade rockbandet Mötley Cruë, till The Guardian.

Kampanjen startade för en vecka sedan och Debbie Harry, från Blondie, ställde sig snabbt bakom den. Nu har även Nelly Furtado skrivit en debattartikel där hon uppmanar Google-ägda Youtube att höja artisternas arvode.

"Jag älskar Youtube, men jag tycker att de betalar för lite och kommer undan med det. Jag vet att sanningen gör ont, men någon måste säga den", skriver hon.

Christophe Muller, en av cheferna på Youtube, tycker att jämförelsen med strömningstjänsterna Spotify och Apple Music är missvisande. Han menar att man inte kan jämföra reklamfinansierade Youtube med musiktjänster som kräver att man betalar en månadsavgift.

Spotify erbjuder dock både avgiftsbelagda medlemskap och gratiskonton som finansieras med hjälp av reklam. (TT)