Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu knäpper jag av – tidningen

Annons

Jo, jo, jag vet att man kan göra med tidningar som med Radio Gävleborg vid lunchtid på vardagar. Knäppa av.

En gång i världen började jag prenumerera på en löpartidning. Det var i, jag ska inte säga ungdomens dagar, men några år däröver. Det var när den första stora löparvågen nådde Sverige och alla skulle springa Lidingölopp och Stockholm Marathon. Jag var en av dem.

Och då var den här tidningen bra att ha. Av någon anledning betalar jag prenumerationen fortfarande, trots att jag egentligen inte gör något med den. Jag blir lite "gammal gubbe" numer när jag bläddar igenom tidningen och frågar mig varför man inte kan få springa/lunka som man vill.

Nä, när man läser den här tidningen ska man "Formtoppa till Varvet", följa ett träningsprogram inför Stockholm Marathon, följa ett träningsprogram inför en "Svensk klassiker", man måste sätta upp mål som att bli mer uthållig, komma i ett par favoritjeans igen och framförallt måste man tävla. Och använda sig av, inte bara klocka utan till och med pulsklocka.

Jag undrar varför? Jag mår så otroligt bra när jag så här på vårkanten får snöra på mig löparskorna, ta av mig dem på en gång om jag vill, eller som oftast, sticka ut på en runda i behaglighetstempo. Inte behöver man springa intervall heller.

Nä, jag tror jag knäpper av.

Mer läsning

Annons