Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu känner man igen Rengsjö igen"

Efter sex matcher utan seger vet Rengsjö hur det är att vinna igen.
Efter 3–2 borta mot Sund lyfter Anders Olsson fram Erik Wästman i toppform.
– Han slutar aldrig springa, säger Rengsjös tränare.

Erik Wästman har varit Rengsjös kanske mest tongivande spelare den här säsongen. Hittills har han gjort sju mål den här säsongen – och mot Sund var det 32-åringen som visade vägen igen.

Först spelade han fram Rickard Brodin som satte 1–1 en kvart in i andra halvlek. Sedan smällde han själv in en frispark från 25 meter till 2–1 i den 78:e minuten. Sund kvitterade sex minuter senare, men innan matchen var över hade Erik Wästman ordnat en straff som Daniel Ölander rullade in till 3–2 i 90:e minuten.

– Vi gör en jäkla kämpainsats och viker inte ner oss. I första halvlek har vi 11–1 i hörnor, vilket säger en del om var spelet låg, säger Anders Olsson och berömmer sin formstarka anfallare.

– Erik är alltid i form på hösten. Han bidrar med mycket energi och sliter sönder försvaren. Han slutar aldrig springa och i dag ligger han bakom alla tre mål.

I matchens slutskede drabbades hemmalaget av tre (!) röda kort. Mikael Edström drog på sig sitt andra gula, Simon Huss rev ner Erik Wästman och blev frilägesutvisad i samband med straffsituationen – och lagkaptenen André Västergren snackade till sig två gula inom loppet av en minut.

Totalt delades åtta gula och tre röda kort ut i matchen trots att den inte var särskilt stökig.

– Domaren tappar matchen. Han varnade inte alls i första och sedan viftade han för allt i andra. Men det var lika dåligt åt bägge håll, säger Anders Olsson.

Segern mot Sund ger Rengsjö lite andrum eftersom laget nu har fyra poäng ner till kvalstrecket. Efter slutsignalen pustade Anders Olsson ut och jublade över första trepoängaren sedan 16 juni.

– Äntligen, det var länge sedan sist. I dag ska alla spelare ha en stjärna, alla slet i 97 minuter. Nu känner man igen Rengsjö igen, säger Anders Olsson.