Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan vuxna åka skolskjuts

Från och med 1 oktober drar Nordanstigs kommun igång med den nya satsningen, öppna skolskjutsar. Den som vill kan åka med skolskjutsarna gratis trots att de inte är skolelever.

Vuxna har kunnat åka med på skolskjutsarna om det funnits plats tidigare men det är inte förrän nu som kommunen har skapat regler och en tidtabell och därmed förtydligat att det är ok att åka med. Det kommer inta att gälla för grundskoleelever som inte har rätt till skolskjuts, de måste ansöka om extra skolskjuts.

– Det här är ett sätt att utöka kollektivtrafiken där bussar inte annars går, säger Ann Gottwall, kommunens trafikhandläggare. Det är många som bor på landet, gamla människor och unga som kan ha nytta av det här.

Det gäller inte alla skolskjutsar utan bara dem där man vet att det inte finns så många barn på. Man måste garantera plats åt barnen, säger Ann Gottwall. De som vill åka med skolskjutsarna får kliva av och på där barnen gör det. Om de vill kliva av på något annat ställe så går det bra att fråga, säger hon. Men man får inte inkräkta på de tider som skolskjutsarna måste passa. Tidtabell kan man hitta på Nordanstigs kommuns hemsida.