Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan det bara bli bättre...

Enligt 30 olika mätvärden finns det 281 kommuner som är bättre att bo i än Nordanstig.

Trots projektkostnader på tvåsiffriga miljonbelopp så saknas fortfarande en kommunal tillväxtplan. Inga gemensamma utvecklingsområden har identifierats mellan; -kommun, näringsliv och ideella föreningar och vi sitter fortfarande och visionerar.

I projekten redovisades irrelevant statistik där bilden gavs att vi gick mot framgång. Idéerna utgick, huvudsakligen, från kommunens tankesmedja. Intrycket var att kommunen nöjde sig med att finansiera löner till projektanställda och den bristande redovisnings syfte var att motivera en fortsättning.

En plan hade identifierat att vi borde ha arbetat för en ökad inflyttning genom att intressera unga familjer med en bra skola och goda kommunikationsmöjligheter.

Tyvärr har fokus riktats mot det kustnära boende och att unga familjer nu flyttar till närliggande kommuner.

Nämnderna har inte integrerats i utvecklingsfrågorna. Företagare beskriver hur de saknat förståelse när de sökt möjlighet att utveckla verksamheterna. Kommunen har blivit en motståndare, bland annat vid miljö- och byggnadsprövningar.

Jag försökte att utveckla konceptet idrottsturism genom att plagiera sommarhockeyskolorna i Dalarna. Inriktningen var att öka gästnätterna genom att marknadsföra oss mot Trondheimregionen. En utvecklingsplan hade pekat på det orimliga i att – de lokala politikerna – förhindrade det arbetet trots att det fanns EU-medel att tillgå.

Vad har vi lärt oss och hur går vi vidare? Tyvärr så saknas det en uppföljning från kommunstyrelsen beträffande kommunalfullmäktiges övergripande målsättningar kring utvecklingsarbetet och därför borde kommunen utarbeta tydliga strategier och följa upp dessa.

Men tyvärr så står vi kvar på ruta ett.

Bengt Pantzare

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel