Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Ville bestämt sig

Ville Aaltonen har funderat hårt över sin framtid. På tisdagen blev det klart var han spelar nästa säsong.

På onsdagskvällen skrev finske veteranen Ville Aaltonen på för en fortsättning i Bollnäs GIF.

– Jag har skrivit på ett ettårskontrakt. Men det är inte troligt att jag kommer byta lag nån gång i Sverige, så jag kommer vara i Bollnäs framöver, säger 34-åringen.

Efter Bollnäs säsong, som slutade med missat slutspel och sänkta spelarlöner, har Ville Aaltonen legat lågt.

– Jag har inte funderat något över andra klubbar, har mest varit fundersam efter förra säsongen och besviken. Personligen så tyckte jag inte att det gick som det borde ha gått, säger Ville.

– Allt som skedde runt om föreningen gjorde att det inte kändes acceptabelt, det borde inte ske. Man måste kolla upp om det var nån idé att fortsätta.

En stor del i att det tagit tid att bestämma sig och skriva på för Bollnäs har varit en brist på förtroende för klubben

– Det som har hänt får inte hända framöver. Jag vill att föreningen ska stärka organisationen och göra grunden starkare, det är ju inte klart än, men de gör sitt bästa och därför vill jag satsa vidare, säger Ville, som på torsdag åker hem till Finland för att fira påsk.

– Skönt att ha det klart innan dess. Vi satte oss ner i måndags och det har gått fort efter det.

Ville Aaltonen har varit en av Bollnäs nyckelspelare sedan han kom till klubben säsongen 2004/2005. Därför var hans underskrift välkommen för Bollnäs sportgrupp.

– Ville brukar ju dröja med att skriva under, så det är skönt att det blev klart. Han ställde oss mot väggen direkt efter säsongen och frågade rakt ut vad som skulle ske framöver. Han har funderat hårt och det här var en viktig pusselbit att få klar, säger Marcus Sandberg i sportgruppen.