Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu håller pudlarna själva i kopplet

Kostnaderna för deras tredje album fick skivbolaget att rygga tillbaka. Då sa The Poodles upp kontraktet.
- Nu driver vi allt själva, säger trummisen Christian "Kicken" Lundqvist.

Skivbolag, bokningsverksamhet och management. The Poodles tar sedan knappt ett år tillbaka hand om hela affärsbiten på egen hand.
- När man slår igenom så tror man att man måste ha hjälp utifrån, men efter ett tag märker man att man klarar det mesta själv, säger Kicken och tillägger:
- Sen finns det en ekonomisk aspekt också. Bokningsbolag och management ska ha 20 procent vardera, det blir inget över.

Definitivt kontrollfreaks
Det var inför pudelrockarnas tredje skiva som medlemmarna bestämde sig för att lämna schlagerprofilerade Lionheart, för att i stället starta den egna etiketten Rosehip Alley. Beslutet föregicks av vissa meningsskiljaktigheter.
- Vi ville göra en stor produktion, i en bra studio. Vi drog på oss en massa visioner, och med det rätt höga kostnader, säger sångaren Jakob Samuel.
- Vi är definitivt kontrollfreaks, och det tror jag är en av orsakerna till att vi har sån bra fart på allt. Vi vill väldigt mycket med det vi gör.

Ett erkännande
Och på nya plattan ville The Poodles samarbeta med kanadensaren Mike Fraser, som jobbat med legendariska hårdrocksband som AC/DC, Aerosmith och Metallica. De mejlade över en demo, mest på måfå, och fick positivt gensvar.
- Han älskade våra grejer och ville gärna mixa några låtar, säger Jakob Samuel.
- Det var ett sånt erkännande, för han får säkert många hundra anbud om dan, fortsätter Kicken.

Snack om tv-serie
"Clash of the elements", som skivan heter, skiljer sig från The Poodles tidigare album på så sätt att ljudbilden är större, med en riktig stråkorkester bland annat. De vill inte kalla den en musikalisk vändpunkt, men medger att de strävat lite högre den här gången.
- Vi har vidareutvecklat vårt sound, förklarar Kicken.
- Det här är ett viktigt avstamp inför det som följer, säger nye medlemmen Henrik Bergqvist.
Han ersatte tidigare gitarristen Pontus Norgren, som förra våren gick över till metalbandet Hammerfall. Inget bråk låg bakom, men det plöstsliga bytet tvingade The Poodles, som just då stod mitt inför en turnépremiär på Sweden Rock, att blixtkalla till audition.
- Vi hade ett hundratal sökande. Det var till och med snack om att göra en tv-serie av det, som Magnus Uggla, avslöjar Kicken.

Ninna Prage/TT Spektra
ninna.prage@ttspektra.se