Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går det att få adsl i Los

Alla som vill kan nu få bredband via adsl i Los, om rätt typ av telefonledning går till bostaden. Det meddelar verksamhetschefen.

– Nu har det visat sig att vi har kunnat frigöra och få loss flera trådar och kan ta emot och koppla in kunder efter hand som behoven uppstår, säger Per Eriksson, verksamhetsansvarig på Ljusnet.

Man för samtidigt en dialog med ägare till flerfamiljshus om att dra in bredbandsfiber för att frigöra adsl-platser.

– Men då måste fastighetsägaren vara intresserad av att göra det, och då pratar vi om fiber till ett hus med lägenheter, inte en villa här och där. Det blir alldeles för dyrt, och då måste alla vara beredda att ansluta fiber. Där är vi inte ännu.

Per Eriksson vill också framföra en ursäkt till den kund som hade fått höra att man måste vänta på att någon dör eller flyttar för att få ta över en adsl-plats i telestationen.

– Det är inte ett bra sätt att framföra det på, det kändes inte kul att läsa.

Nu kommer Ljusnet att kontakta de kunder som har aviserat intresse för en adsl-lösning. Samtidigt finns det kunder som Ljusnet inte kan leverera adsl till i de trakterna.

– Det förutsätter att det finns telefonledningar ända fram och att de är gjorda på rätt sätt.