Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får det vara slut

Nej, nu måste landstingsdirektör Svante Lönnbark ha gjort sitt i landstinget. Att arbeta hårt för sin höga lön är okej, men att ta bort all vård i Hälsingland är väl droppen för hans engagemang.

Nej, nu måste landstingsdirektör Svante Lönnbark ha gjort sitt i landstinget. Att arbeta hårt för sin höga lön är okej, men att ta bort all vård i Hälsingland är väl droppen för hans engagemang. Nu får det vara slut.

Det är bara ett tjänstemannaförslag säger ni. Det blir "kanske" inte som det är utformat. De andra som varit med och format förslaget, har de varit under hypnos? Eller vad då?

Ann-Margret Knapp, du kallade mig "intelligent" vid folkhögskolan i juni 2008 när vi flera Bollnäsbor uppvaktade er före landstingsfullmäktige. För att ha varit med på hela resan Styr -93 måste jag berömma dig med flera att ha härdat ut med att se vår sjukvård köras i botten som nu händer. Har ni tappat all verklighetsförankring? Vad är er uppgift? Att driva sjukvård och allt vad den omfattar kan inte skötas av outbildade politiker. Har ingen av er i landstinget behövt hjälp så ni kan förstå verkligheten av vård som behövs? Ni kvinnor i landstinget som fött barn, har ni glömt hur det var?

Att så tappa respekt för barnfödande som har skett och trampa på kvinnors vackraste och känsligaste ögonblick att få barn är obegripligt. Ni nervärderar även alla som inte får vara friska. Om ni även ska ta iva och hia från oss, tar ni då ansvar för följderna som uppstår? För det blir det; lidande, handikapp och död. Har det gått er förbi att alla former av stroke, hjärtproblem behöver närhet, även fler sjukdomar. Säger det er ingenting att så många läkare flyttat från Bollnäs sedan Styr -93 infördes? Det är sagt så många gånger, det går inte att arbeta under er regi.

Vi i Hälsingland kan inte acceptera detta nya förslag, sluta drömma och fantisera, kom in i vår verklighet, där ni hör hemma. Vården ska byggas upp runt patienten med behov av hjälp i alla former. Specialistvård har vi alltid rest till. Men vi i Bollnäs ska ha vårt sjukhus och närhet.

Som ni i landstinget har format vården kan ni väl inte vara nöjda och känna er stolta över er uppgift.

Vi i Hälsingland har fått nog. Avgå med hedern i behåll.

Bibi Högberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel