Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu får det vara nog, jag avgår!”

Som miljöpartist och ny politiker så tror jag att jag hamnat i den sämsta tänkbara cirkusen. En mardrömsvariant av det jag hade förväntat mig. Det handlar om husköp, politikertjafs och sånt som står i tidningen, skriver Kristoffer Kavallin (MP) Ljusdal som avgår från Energibolagets styrelse.

Annons

Lösa trådar, saknade pusselbitar, protokoll på vift, polisanmälningar, extramöten, insändare, sociala medier och tidningsartiklar i en enda stor härva.

När jag blev engagerad i politiken och i Miljöpartiet, trodde jag naivt att politik handlade om att man skulle samarbeta och få till så bra saker som möjligt tillsammans. Nu vet jag att det inte är så.

Att skrika ut förolämpningar på gator och torg hållandes sin egen partifana högt, utan att se fläckarna på den var inte den miljö jag förväntade mig.

Det enda jag vet nu är att vi politiker ska inte hålla på så här! Jag har verkligen försökt göra mitt bästa, även om det inte blev bra.

Det här är inte bra för någon.

Jag skäms över hur det blivit och jag ångrar att jag inte satt ned foten på allvar långt tidigare.

Därför inser jag min del av skulden och nu får det alltså vara nog för min del:

Jag avgår från Energibolagets styrelse.

Kristoffer Kavallin (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel