Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu får det hända något"

I dimma, snöblask och minst femtio nyanser av grått, smygstartade Lars-Daniels Lantgård i helgen sin vårsatsning på loppisar - med en marknad.

Härligt hantverk, både i handspunnen ull och svartaste smide, fanns på Chatarina Sjölins marknadsbord uppe på logen på Lars-Daniels.

– Ullen kommer från mina egna får, berättar Chatarina, som driver Norrmarka fäbod utanför Matfors.

Fina, handsydda linneskjortor hängde hos Mariette Tönnehag, och på Erika Josefssons bord låg de mjukaste får- och getskinn.

Anna-Lena Roos Bäckman, som tillsammans med maken K-G driver Lars-Daniels Lantgård, konstaterar glatt att ett 100-tal besökare hittade till den vintermarknad hon smugit i gång i helgen.

– Vi blev tvungna att ställa in julgransplundringen, eftersom jag blev sjuk, och det var himla trist. Så då tyckte jag det borde hända något nu – det är ju en så grå och tråkig årstid. Förhoppningen var väl att det skulle blivit några fler säljare, men några är här i dag (lördag) och några kommer i morgon, så totalt är det ett 10-tal.

– Vi hoppas väl detta ska bli en tradition, och vi kommer också att köra loppis här varje månadsskifte hela våren ut, det är inte så mycket aktivitet så här års, så nu får det ju lov att hända något!