Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu drar Nordanstigs plan- och byggkontor på turné för prata om framtiden

Till helgen inleder plan- och byggkontoret en turné genom kommunen, för att få med åsikter från alla håll i den kommande översiktsplanen.

I sommar lämnar Christina Englund stadsarkitektsposten i Nordanstig, vilket innebär att någon annan slutför arbetet med översiktsplanen.

Läs mer om stadsarkitektens nya jobb.

Men en av de sista delarna i sammanställningen blir som planerat en kommunomfattande turné med en byggbod, där personal från kommunens plan- och byggkontor är ute och möter Nordanstigsborna, för att samla äldres och yngres tankar på temat "Tänk om... Nordanstig 2015".

Läs mer om tidigare möte med allmänheten där översiktsplanen diskuterats.

När börjar turnén?

– På lördag, på Bergsjö skolas SAM-mässa (skola och arbetsliv). Vi kommer att ha öppet 10–13, men vi stänger inte butiken om det finns intresse och strömmar in folk förstås, så alla är välkomna!

Vart åker ni sen?                

– Den 17–18 maj är vi vid Coop i Hassela, 20-21 ICA i Gnarp, 23–24 vid macken i Ilsbo, 25–26 Starks i Harmånger, och 31 maj och 1 juni vid Bergsjöhallen. Sen ska vi även vara i Trolska skogen, Mellanfjärden, den 18 juni.

Vilka blir det som pratar med Nordanstigsborna?

– Vår fysiske planerare Ola Tollin, planeringsarkitekt Stina Andersson och jag kommer att växla. Även byggnadsingenjör Jessica Forsström ska vara med någon dag, och kanske någon mer.