Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är motorstadion "het" igen

Pilotskolan är ute ur bilden. Nu är det bilar som gäller. Dags att trycka på knappen och göra Söderhamn till motorfantasternas Mecka. Breda politiska lösningar sökes, liksom folkets stöd.

Annons

- Titta på Youtube. När Söderhamn kommer upp så är det bara bilar som gäller. Vi har en jättestor chans att göra Söderhamn till en motorstad, säger Magnus Svensson (C), ordförande i Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden.

Han har samrått med John Staffas (S) som är vice ordförande i nämnden. De är båda överens över blockgränserna om att det från och med nu är öppet läge för att förverkliga planerna på en Motorstadion.

Men innan planerna aktiveras måste detaljplanen för området ändras från flyg till annan användning. Frågan om detaljplanen kommer att lyftas vid nästa nämndsammanträde i slutet av september.

Hos SMK Söderhamn är ordförande Karina Nilsson försiktigt optimistisk:

- Så fort alla tillstånd är klara kan vi börja söka sponsorer, säger hon.