Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är måttet rågat

Jag kan bara konstatera att vi i stället för att jobba för en levande kommun borde söka kulturbidrag samt EU-bidrag för en levande fäbodvall i stället. All social service tas bort, vad blir kvar?

Annons

Läste i HT av den 9 mars 2010 att posten ska dras in i Nordanstig.

Jag kan bara konstatera att vi i stället för att jobba för en levande kommun borde söka kulturbidrag samt EU-bidrag för en levande fäbodvall i stället. All social service tas bort, vad blir kvar? Även brandförsvaret i Hassela ska bantas, ska fastigheter och människor i nöd offras för slagordet dålig ekonomi. Aldrig nej. Nu har någon skitit i det blå skåpet och stängt luckan.

Sista spiken är med postens försvinnande islagen. Försäkringskassan är ett minne blott likaså arbetsförmedlingen, även polisen och nu till sist posten. Så har vi på företagssidan Trima som försvinner med ett jaha, det var det det från kommunen. Vad finns kvar? Jag ställer frågan hur ska vi i denna lilla och i mångas ögon vackra kommun kunna överleva och få folk att flytta hit? Politiker, ni så kallade allvetande och kunniga personer, var har ni ert jävlaranamma någonstans?

Men känt är att sedan man blivit politiker är man oantastbar och måste helt och hållet dansa efter vad som sägs av bonuspojkarna i Stockholm. Nordanstigsbor, nu är väl måttet rågat. Vi måste slå näven i bordet, män och kvinnor i denna kommun måste göra oss hörda, annars är vi snart ett minne blott. Undra inte över varför skolan inte fungerar eller varför ingen flyttar hit eller varför friskolor startas.

Ta och rannsaka er själva och skyll inte alltid på ekonomin så fort det blir fråga om något besvärligt. Är trött på den här lekstugan. Vill se hårda tag mot allsmäktigheten i Stockholm. Protestera, för oväsen, ge uttryck åt missnöje och orättvisor dirigerade söderifrån.

Till sist: tack André för att du satte Bergsjö och Nordanstig på världskartan. Vilken ambassadör du är för din hembygd. En källa till positivt framåttänkande vilket som synes våra valda ombud för denna kommun saknar när allt tycks gå oss ur händerna. Nej, se till att återskapa den service vi hade för några år sedan.

Nordanstigsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel