Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det upp till bevis

/
  • I dag möts två av Rix-hästarna på Solvalla. Jan-Olov Persson-tränade Clouds Above, här med Rolf Hedberg, en av delägarna, och skötaren Caroline Holm, möter tabelledande Sanity från Östersund.

Clouds Above, eller "Clabbe" som han kallas, är Stall Rix FM Hälsinglands häst. "Clabbe" tränas av Jan-Olov Persson, och med bara några veckor kvar av säsongen ligger Clouds Above tvåa i Rixallsvenskan, 17 poäng efter Jämtlands Rix FM-häst, Sanity. I dag möts de två treåringarna på Solvalla.

Annons

Det börjar dra ihop sig i Rixallsvenskan. Skulle någon av Rix FM-hästarna vinna loppet på Solvalla, skulle det innebära värdefulla poäng ett rejält ryck i tabellen.

– När alla Rixhästar möttes på Axevalla fick Sanity stryk av "Clabbe", minns Caroline Holm, som sköter Hälsinglands Rixhäst.

– Det blir spår och startsnabbhet som avgör, och "Clabbe" startar två spår innanför Sanity, så det är rätt lovande, säger Rolf Hedberg, en av 995 delägare som i dag håller tummarna för Clouds Above.

Tävlingssäsongen för Rixhästarna pågår mellan 1 mars och 1 november, och efter det ska året summeras, hästarna auktioneras ut och pengarna fördelas mellan delägarna.

Den 6 november ska alla Rixhästarna till Eskilstuna, där de ska auktioneras ut, och Rolf Hedberg hoppas att man ska ha möjlighet att köpa loss "Clabbe".

Mer läsning

Annons