Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det på riktigt i Arbrå

Skarpt läge råder i Arbrå.

Nu är det slut på alla enkäter och intresseanmälningar – nu är det riktiga pengar som gäller.

- Jag köper fem andelar, till att börja med. Sen blir den nog fem till, för en mack måste vi ju ha, säger Liz Nordgren.

När Ulf Jansson och Jan-Erik Wall från den ekonomiska föreningen kallar till möte om den nya macken går Arbråborna man ur huse. Mötet på torsdagskvällen i Forum utgjorde inget undantag.

Samtidigt gick det bra att teckna andelar i den mack som ska stå klar i korsningen riksväg 83/Galvenvägen innan årsskiftet.

Liz Nordgren klippte till med fem andelar á 500 kronor, två var köper Malin Tvärberg och Emelie Isaksson. Chris Whitehead, engelsmannen som fann kärleken i Arbrå och flyttade dit för 3,5 år sedan, lägger även han en tusenlapp.

Liz Nordgren funderar på att köpa lika många till, vid ett senare tillfälle. Om det går.

Och det gör det, upplyste Jan-Erik Wall.

Att det verkligen blir en mack är redan klart. Hur stor andel Arbråborna via den ekonomiska föreningen får i den beror på hur mycket pengar som kommer in, från privatpersoner och företag.

Wall och Jansson har kalkylerat med en halv miljon. Det skulle i så fall innebära en andel på 25 procent, eftersom macken är kostnadsberäknad till cirka två miljoner.

Skarpt läge råder sedan i måndags, som var första dagen för att gå från intresserad till att verkligen köpa andelar. Någon exakt avstämning har ännu inte gjorts, men Jan-Erik Wall har kikat och säger:

- På tre dagar har det kommit in mer än 100 000 kronor. Det är naturligtvis en väldigt fin siffra.