Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är barnkulturveckan igång

Barnkulturveckan inleddes med såpbubblor i jätteformat och en slagverksorkester.

Barnkulturveckan invigdes under lördagen med bland annat musik av Kulturskolans slagensemble. Under hela den här veckan kommer barnen i kommunen kunna uppleva en mängd aktiviteter i kulturens tecken. Det kommer att bli sagostunder, teater och skapande verkstäder.

Foajén på Kulturens hus var ombyggd till en hinderbana. 8-årige Jakob Lindsted hittade snabbt till trampolinen. Mamma Hanna Kristensen stod bredvid och tittade när Jakob hoppade högt upp i luften.

– Jag tycker en barnkulturvecka är jättebra. Här kan alla hitta sin nisch, säger Hanna Kristensen.

Det var Hudikgympan som byggt upp en hinderbana inspirerad av sin Bamsegymnastik.

– Vi har olika former där barn får röra på sig. Det behöver inte handla om tävling hela tiden, säger ledaren Theresia Thyr som guidade barnen genom banan.

Samtidigt som barnen kunde roa sig med hinderbanan pågick en dubbelvernissage. En utställning visade skrotskulpturer med tema Rädda Världen av barn och unga från Hudiksvall. Skulpturen innehåller skor, lampskärmar, spikar och ett vedträ. Den andra utställningen visade konst från elever från Västra skolan där de inspirerats av Tove Jansson.

Herman och Melker Wiklander kom till invigningen tillsammans med sin faster och farmor.

– Jag tycker att den här veckan är helt fantastisk, säger farmor Rose-Marie Larm.