Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgitripp för Beatlesfans

/

Det var fullsatt i stora salen på Folkets Hus i Hudiksvall när Beatles hyllades på lördag kväll. Förutom Lovely Rita Magic Sleeping band fanns en rad gästartister som bjöd på en mängd Beatleslåtar, både klassiska hits och lite mindre kända.

Annons

Lovely Rita Magic Sleeping band inleder kvällen med Sgt. Peppar och A little help from my friends. Lovely Rita, det är Arne Holmberg, Thomas Grunnesjö, Bosse Bäcklund, Leif Norberg, Thord Nyman och Jonas Lidström. Det var också Arne Holmberg, en sann Beatlesentusiast, som hade idén till denna helkväll till minne av bandet från Liverpool. För 40 år sedan upplöstes Beatles, enligt honom inget att fira, men väl värt att minnas, tyckte han. Samtidigt var det 50 år sedan de började spela, lade han till.

Starten är ganska lugn, sedan blir det mer fart när Hasse B Andersson äntrar scenen med Can't buy me love.

Lovely Rita Magic Sleeping band hade bjudit in en rad gästartister, förutom Hasse B Andersson var det Erika Stolt, Ulrika Beijer, Helen Tanzborn, Jens Kristensen, Donna trio (Malin Stolt, Marielle Anteskog och Malin Blackmoore), Liam Blackmoore och Erik Brodén.

Jens Kristensen får i gång kvällens första ordentliga allsång med Yellow Submarine.

Svårast av allt var enligt Arne Holmberg att välja bort låtar, men de låtar som till slut lyckades komma med på kvällen lista var väl valda, tycker Johannes Sandström, en av kvällens många lyssnare.

– Jag tycker det är en bra blandning. Unga killen (Liam) var häftig, tycker jag. Det är en trevlig kväll, bra musik och god mat, sammanfattar han.

Liam Blackmoore fick stora applåder för Get Back, en rockigare låt. Lugnare blir det igen när Ulrika Beijer framför Elinor Rigby på svenska, ackompanjerad av stråkar.

– Än så länge är det lite lugnt, jag hoppas att det skruvas upp lite, säger Jennie Jonsson, en i publiken. Men det är bra att det varvas lite grand med olika artister, det är roligt.

Mer läsning

Annons