Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgikväll drog rekordpublik

Iggesundsgänget finns inte längre, men det är glömt när Janne Krantz, Nisse Damberg, Robert Damberg och Sören Söderlund står på scenen på Älvstagården i Jättendal. Nostalgikväll är rubriken på spelningen som lockade rekordpublik.

1973 bildade Janne Krantz och Nils Damberg, tillsammans med Jens Kristensen, Iggesundsgänget. Medlemmarna skiftade genom åren, men gänget spelade i 30 år innan gruppen lades ner med en "jättestor begravning" i Leksand. Då var Janne den enda kvarvarande medlemmen från starten. Men han hade inte lust att lägga av och tillsammans med Sören bildade han Janne Krantz med bas. När Sören tre år senare slutade funderade Janne på vem han skulle kunna ta in i stället.

Lösningen fanns nära till hands. Det blev kusinen Robert Damberg, Nisse Dambergs son. Det är de två som numera turnerar land och rike runt. Men på Älvstagården är Nisse och Sören med för att bjuda publiken på musik, historier och nostalgi.

Arrangörerna har tagit in extra stolar och man räknar 265 besökare, det är rekord för Älvstagårdens musikcafé. Det blir en kväll fylld av skratt och musik, burleska historier varvas med vackra visor och repertoaren är bred, med allt från Manfred Mann och Owe Thörnqvist till en allsångslåt.

Kanske blir det en repris någon gång – det är inte planerat, men inte heller omöjligt, avslöjar Janne Krantz.