Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgi när Bebop gästade Freluga

/
  • Tomas Froms och hans Bebop trivdes på Freluga trädgårdsscen.
  • Daniel Persson och Daniel Lindblom, basist respektive gitarrist i Bebop.
  • Lydia Lindvall och Julia Rosell hörde nog till de yngre i publiken. Inte desto mindre såg de fram emot kvällens spelning med Bebop.
  • Tomas Froms och hans Bebop trivdes på Freluga trädgårdsscen.
  • Ulf Stureson klev upp på scenen och berättade om sin första spelning på Freluga NTO, den sista april 1977...
  • Idde Schultz - presenterades av Tomas Froms som en av Sveriges största röster.

Det var ett spelsuget Bebop som klev upp på Freluga trädgårdsscen på torsdagskvällen. 20 år efter att bandet bildats bjöd de på en jubileumsspelning i sällskap med Idde Schultz och Ulf Stureson.

Annons

En känsla av reunion och nostalgi vilade över Freluga trädgårdsscen under torsdagskvällen. Bollnäsbandet Bebop bildades för 20 år sedan och har egentligen lagt gitarrer och trumpinnar på hyllan, men det hindrade dem inte från att leverera en riktigt bra spelning.

Och spelglädjen var det definitivt inget fel på. Eller som arrangör Linda Netsman uttryckte det:

- Vi har längtat efter det här, men det finns de som längtat ännu mer. Vi har nog inte haft något band som varit så taggade och kört världens längsta sound check här i dag...

Bebop klev upp på scenen inför den jublande publiken och inledde kvällen med att bara vara tre på scenen - tre originalmedlemmar; Tomas Froms, Micke Sundström och Janne Malm. Sedan klev resten av bandet upp, och alla nostalgiker i publiken fick sig en rejäl dos av Bebop.

Efter pausen välkomnades Idde Schultz upp på scenen - med orden en stor röst i en liten kropp.

- Jag ska passa på att dra några favoritlåtar nu när jag gästar ett så fint band, sa sångerskan och det blev både fullt ös till Don't get me wrong och lite lugnare tempo med Sinead O'Connors Nothing compares to you.

Innan kvällen var slut klev även Ulf Stureson upp på scenen och aldrig någonsin har så många musiker stått på Freluga trädgårdsscen samtidigt...

Mer läsning

Annons