Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlandsrock för hemmapubliken

/
  • Gitarristen Peter Henriksson bjöd på ett uppskattat uppträdande tillsammans med övriga bandmedlemmar i Hellsingland Underground.
  • Magisk stämning bjöds det på under lördagskvällens spelning.
  • Hellsingland Undergrounds frontfigur Charlie Granberg.

Enda spelningen på hemmaplan i sommar för skivaktuella Hellsingland Underground. Närmast väntar turné i Tyskland.

Annons

Under lördagen rullade turnébussen från Gävle mot Ljusdal. Skivaktuella Hellsingland Underground har fått rejäl snurr på karriären och att spela på Rosehills har nästan blivit en tradition men däremot var det premiär på Humla vis och pop-festival.

– Det är skitkul att spela hos dem och vi har en stadig publik i Ljusdal, säger bandets sångare Charlie Granberg, som bjöd på publiken på en mix från de två tidigare skivorna; Hellsingland Underground som kom 2008 och Madness & Grace från 2010, men även en del låtar från den nya skivan som släpps inom kort.

– Vi har skivsläpp den 19 september, det blir några releasepartyn, bland annat i Ljusdal på Stadt den 29 september. Innehållsmässigt har vi tagit ut svängarna lite mera än tidigare. Vi vill inte vara hårdrock eller country, utan har befunnit oss i ett gränsland. Den gränsen har vi nu vågat kliva över lite mera. Men givetvis känner man fortfarande igen vårt sound, menar Charlie Granberg.

Närmast väntar nu en hel del turnerande i främst Tyskland under juli och augusti. Sedan återvänder gruppen i oktober, men då blir det även spelningar i grannländerna Tjeckien och Österrike.

Mer läsning

Annons