Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra olika målskyttar när HuFF nollade Strömsberg – återvändande Hafizovic matchhjälte

Hudiksvalls FF följde upp premiärförlusten mot Sandviken med att besegra gästande Strömsberg med klara 4–0 på Sparbanken Arena på söndag kväll. Anfallstjärnan Pelle Lööf var avstängd – då klev fyra olika målskyttar fram och avgjorde matchen.

Annons

Hudiksvall kopplade grepp om matchen direkt efter avspark. Martin Sundström i Strömsbergsmålet fick känna på boll redan efter 35 sekunders spel, då han fick sträcka ut rejält för att kunna rädda ut matchens första skott till en hörna.

TV: Hör matchhjälten Mehmed Hafizovics egna ord om matchen direkt efter slutsignal.

Läs även: Målsnålt i seriefinalen – HuFF föll i Sandviken

HuFF fortsatte trycka på och i den 11:e matchminuten var Sundström långt ute och räddade, men missade bollen som till slut hittade fram till Christoffer Lindberg som satte 1–0 till hemmalaget.

Strömsberg hade svårt att ta sig upp på offensiv planhalva under inledningen av matchen, men jobbade sig sakta med säkert längre och längre upp i banan. Målchanserna uteblev dock och istället kunde HuFF:s Wille Wallin nicka in 2–0 på hörna i slutskedet på första halvlek.

Mehmed Hafizovic blev matchhjälte mot Strömsberg med sitt 4–0-mål.

I den andra halvleken blev spelet grinigare. Fem gula kort delades ut under knappa halvtimmens spel, fyra av dem hamnade hos Strömsberg. Hudiksvall däremot fortsatte att presentera målskyttar.

Läs även: Vårens succéspelare känner sig ännu bättre efter uppehållet

I den 49 minuten utökade Kion King hemmalagets ledning och fyra minuter senare kunde återvändande Mehmed Hafizovic fastställa slutresultatet genom att enkelt lägga in bollen bakom Sundström.

Kion King och Mehmed Hafizovic blev båda målskyttar i andra halvlek.

– Jag tar en löpning och får ett fint instick, sen är det bara en tåpaj in i mål, säger Hafizovic, som kom tillbaka till HuFF inför höstsäsongen från en kortare sejour till Östers IF.

– Det känns väldigt skönt att vara tillbaka. Här får jag spela, säger han och syftar på bristen på speltid i Öster, som var anledningen till att Hafizovic återvände till HuFF.

Hudiksvall ligger två poäng bakom serieledande Sandviken och jagas närmast bakom av Boden, ett lag man möter redan nästa helg.

Vad tar ni med er till nästa match?

– Att vi vågar fortsätta spela som vi gör idag. Håller i bollen och låter de andra jaga. Till slut kommer de bli trötta och då får vi ytor, säger Hafizovic.

(Se hela intervjun med HuFF:s matchhjälte i spelaren ovan)

Läs även: Mattson: Hudiksvall tröttnade i hettan – men spelet finns där

Fotboll Division 2 Norrland

Hudiksvalls FF – Strömsbergs IF 4–0 (2–0)

Mål: 1–0 (11) Christoffer Lindberg, 2–0 (45) Wille Wallin, 3–0 (49) Kion King, 4–0 (53) Mehmed Hafizovic

Varningar: HuFF: Mehmed Hafizovic, Andreas Persson, Strömsberg: Nicholas Björklund, Mattias Hall, Joel Pettersson, Lampros Kontidis

Domare: Ulrik Ulander, Husum

Publik: 285

Mer läsning