Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrala har löst tränarfrågan – nu gör "Chappa" Westberg comeback

Det har gått nästan sju år sedan han tränade ett lag senast. Stefan Westberg – känd fotbollsprofil – tar över Norrala i division 4. – Jag hade inte ens tänkt tanken att ta något lag egentligen, säger han.

Den 30 maj 2009 gjorde Stefan Westberg – eller "Chappa" som han kallas i folkmun – sin senaste match som tränare med Söderhamns FF i division 2. Nu kommer han att leda Norrala i division 4 resten av säsongen.

– Jag vet att det finns många engagerade ledare och ungdomslag i Norrala. Det känns som om föreningen är på frammarsch och när frågan kom tyckte jag det kändes roligt att hjälpa till under en begränsad tid, säger Westberg.

Har du längtat tillbaka till fotbollen?

– Den här tiden på året gör man det. Det är nu allt händer. När det är mörkt, svart och kallt längtar man inte tillbaka.

Hur bra känner du till Norrala?

– Fotbollen har jag inte släppt och jag känner några av spelarna. Men som lag har jag ingen jättekoll förrän jag var och tittade på premiären i lördags.

LÄS MER: Chockbeskedet – Norralas nya tränare hoppar av: "Det kom överraskande"

Westberg ersätter Stefan Hansson och assisterande tränare blir Anton Blomberg och Johan Åslund.

– De känner både föreningen och laget mycket bättre än jag. Det var också mycket därför som gjorde jag vågade slänga mig in i det här. Det är ganska ovanligt att hoppa in när serien redan startat.

LÄS MER: Nyförvärven levererarde när Norrala rivstartade hemma mot Färila

Topptippade Norrala inga större problem att avfärda nykomlingen Färila hemma på Borgs IP.

Jonas Lööw-Ohlsson spräckte målnollan efter dryga halvtimmens spel och samme man ökade sedan på till 2–0 en bit in i andra halvlek. I matchens slutminuter satte Sebastian Koivisto Persson punkt på en snygg premiär med två mål.

– Det är en bra struktur i laget, och alla vet vad de ska göra på planen. Det ser man och själva grunden är lagd. Men man får nog vara lite försiktig att ändra för mycket och jag kommer istället att försöka förfina det som finns.

Debuten för Stefan Wesberg i Norrala blir nästa lördag borta mot Vismarå.

– Det känns bra. Vi är jätteglada över att få hit "Chappa" med hela hans erfarenhet, säger sportchefen Aljo Weijl.

LÄS MER: Norrala blickar framåt igen – efter turbulensen: "Minst lika bra som i fjol"