Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK:s klubbchef: "Vi behöver en forward – sen ska vi gå upp i elitserien"

/
  • Ola Bengtsson, klubbchef i LBK, vill värva en forward som öser in mål.

Det är redan bekräftat att Ljusdal har långt gångna förhandlingar med elitseriehalven Olle Sundin.
Nu berättar klubbchefen Ola Bengtsson om vad som står högst på listan till lagbygget.
– Vi behöver ha in en forward som gör 40 mål, säger han, och lägger till:
– Sen ska vi gå upp i elitserien, det kan du skriva.

Annons

– Vi hade hoppats på "Tobbe" (Tobias Björklund, Bollnäs), Engström (Jonas, Broberg) och Kalle (Mårtensson, Hammarby). Men där har vi inte nått ända fram.

Så kommenterar Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson om jakten på de offensiva spelare som med stor framgång tidigare spelat i LBK.

Men trots nej från samtliga så viker han inte av från behovet: Ljusdal behöver ha in en anfallare som kan göra många mål.

LÄS MER: Pettersson fortsätter i LBK

Klart är att Jonatan Sundberg, som lånades in från Bollnäs under senare delen av den gångna säsongen, inte kommer att fortsätta i LBK. De som står utan kontrakt i dag är liberon Johan Berglund samt mittfältarna Pär Törnberg, Daniel Skarps och Jens Hermansson.

Pågår det diskussioner med de fyra?

– Ja, det gör det. Vi ska fixa de sista kontrakten, se till att Olle (Sundin) kommer hit och utöver det så behöver vi ha in en forward som gör 40 mål. Resten löser vi, och sen ska vi gå upp i elitserien, säger han.

Är det så?

– Ja, det ska vi.

Trots stor spelaromsättning och degradering från elitserien så vann Ljusdal allsvenskan norra. Men i elitseriekvalet räckte laget inte till, det blev bara två poäng på sex matcher och en fjärdeplats bakom Boltic och elitserielagen Sirius och Tillberga som stannar kvar i elitserien 2016/2017.

LÄS MER: Larsson ser ljus på framtiden

Mer läsning

Annons