Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islossning på hörnor gav LBK-seger i seriefinalen: "Har lagt mycket tid på hörnor"

/
  • Johan Berglund gjorde ett av LBK:s tre hörnmål mot UNIK.

Innan seriefinalen hade Ljusdal gjort två mål på 48 hörnor.
Efter 6–3-segern är den statistiken rejält putsad.
– Skönt att det lossnade, säger lagkaptenen Johan Berglund som satte ett av tre hörnmål för LBK.

Annons

Varken offensiven eller hörnor har varit Ljusdals styrka så här långt i allsvenskan. Efter sex matcher snittade man blott fyra mål framåt per match och totalt två hörnmål på 48 försök.

Men i seriefinalen mot UNIK blev det rejäl utdelning. Jens Hermansson gjorde 2–0 på retur efter en hörna med bara sekunder kvar av den första halvleken. Då hade Jonas Pettersson gett Ljusdal ledningen fyra minuter tidigare.

Läs mer: Här är Ljusdals intensiva period

– Vi har ju haft problem med hörnor tidigare. Skönt att det lossnade i dag, säger lagkaptenen Johan Berglund som själv satte 3–0 på hörna knappt tre minuter in i den andra halvleken.

Hur kommer det sig att det lossnade just i dag?

– Om jag det visste... Vi lägger ner mycket tid på hörnor på träningarna, säger Berglund.

Trots den klara ledningen var matchen långt i från avgjord. UNIK, som inför matchen gjort flest mål i serien, hittade ny energi via en straff i den 50:e minuten. En straff Johan Berglund inte var särskilt nöjd med.

– De fick en inbjudan av linjedomaren Birgersson (Håkan). Vi fick frislag på offensiv planhalva, men det går lite snett och ner till målvakten. Domaren dömer hemåtspel, de får frislag och sedan straff och kommer in i matchen, säger han.

Läs mer: Petterssons kanon gav Ljusdal segern

Reduceringen kom i den 50:e minuten och tio minuter senare hade UNIK hämtat ikapp och kvitterat till 3–3.

– Det var en tajt och jämn match. 3–6 speglar väl kanske inte riktigt så som det såg ut, men det var otroligt skönt att vinna på bortaplan mot ett riktigt bra lag, säger Johan Berglund som kunde se Jonas Pettersson sätta 4–3 efter utmärkt sidledspass av Daniel Skarps.

– Det är också en styrka att kunna rycka upp sig och spela bra när man fått en dipp i matchen. Vi skapade ändå en hel del klara målchanser i första halvlek där vi inte fick in bollen, men vi hade även lägen i andra halvlek, säger Berglund.

Samuel Nyberg utnyttjade en felpass på egen planhalva i hemmalaget och satte 5–3 innan Pär Törnberg fick komma med i målprotokollet när han gjorde LBK:s tredje hörnmål för kvällen.

Läs mer: Minst halva säsongen förstörd för LBK-halven

Segern innebär att LBK seglar upp i topp av allsvenskan. Om det är där man kommer stanna återstår att se.

– Jag vet inte, serien är ju lång. Men det var klart en viktig seger för oss, säger Berglund.

Närmast väntar ny match redan på fredag. Då kommer serietrean Falun till IP i Ljusdal.

– En tät period med matcher nu, men det är roligt också. Man är van att spela var och varannan dag. Falun är ett otroligt duktigt lag det också, så det kommer förmodligen bli en bra match i 90 minuter där vi står som slutsegrare, säger Johan Berglund.

Mer läsning

Annons