Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norin vaktade landslagsmålet igen

Ljusdalsmålvakten Tove Norin står nu noterad för två flicklandskamper.

Nu vet hon också hur det är att släppa in ett mål i den blågula tröjan.

– Men jag var på den, säger hon om Finlands 1–0-mål i början av matchen.

Tove Norin från Yg, som till vardags spelar i Ljusdals IF, blixtinkallades till Sveriges F16-landslag i torsdags kväll då en av de uttagna målvakterna skadade sig i Tallinn.

På fredagen satt Norin på bänken när värdnationen i fyrnationsturneringen, Estland, krossades med 13–0. Dagen efter fick Tove Norin göra landslagsdebut och hålla nollan när Sverige slog Ryssland med 1–0.

I måndagens sista avgörande match mot Finland fick Tove Norin och Piteåmålvakten Moa Öhman dela på matchen.

Tove Norin startade – och släppte in ett mål redan i den fjärde minuten.

– Det var ett friläge, hon (Finlands Aino Kröger) fick skjuta från bara ett par meter. Jag var på den, men det blev mål ändå, säger Tove Norin, som sedan spikade igen Sveriges mål under resten av sin halvlek.

– Jag fick inte så många avslut på mig. Det blir inte så i de här matcherna, säger hon.

Skillnaden i F16-landslaget jämfört med hemma, där hon är andramålvakt i Ljusdal och ska få matchning i Korskrogens division 3-lag, är att målvakten används mer.

– Det är mycket mer spel med fötterna, och målvakten är mer med i speluppbyggnaden, förklarar Tove Norin.

Sverige kvitterade i slutet av första halvlek, och matchen gick sedan till straffar – där det blev förlust med 6–7.

– Det känns lite tråkigt att det var straffläggning, för om matchen hade fått sluta 1–1 så hade vi vunnit turneringen på bättre målskillnad, säger Tove Norin, som nu står noterad för två flicklandskamper. Nästa mål för henne är Nordisk Flickturnering, som spelas i Sverige i juli.

– Två veckor innan får man reda på om man är uttagen. Mina chanser att komma med där borde ju vara större nu, säger Tove Norin.