Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordic Gym lämnar lokaler i Norrborn

– Vi ska utveckla verksamheten och får betydligt bättre logistik i de nya lokalerna, säger ägaren Christer Eriksson Jörnelind.

Företaget bakom varumärket Nordic Gym, heter numera Caretaker Sales Marketing AB. Och företaget har nu sagt upp sina nuvarande lokaler hos två olika hyresvärdar i Norrborn – där uppsägningstiderna går ut under hösten i år.

– I förra veckan blev det klart med de nya lokalerna, i AQ:s gamla lokaler på Säversta i Bollnäs. Nu samlar vi verksamheterna för att kunna utvecklas och ta ett kliv framåt, säger Christer Eriksson Jörnelind som är företagets vd och ägare.

De nuvarande kontorslokalerna – för försäljning och administration – hyrs av kommunen i "BT-fastigheten" i Norrborn.

– Här är vi sju personer och håller på att växa ur lokalerna, nu när vi behöver nyanställa.

En bit därifrån, i det tidigare Samhall-fastigheten, finns också sju anställda – i lokaler som hyrs av Per & Lars Fastigheter AB.

– Där har vi två tapetserare, som tillverkar dynor till våra träningsmaskiner och fem personer som arbetar med service, lager och viss montering.

Caretaker har också anställda på andra orter i landet, som arbetar med försäljning, service, industridesign och konstruktion – så för dagen finns 19 heltidsanställda på lönelistan.

Företagets träningsmaskiner tillverkas av underleverantören Metallprodukter i Edsbyn.

– Vi arbetar inte enbart med vårt eget varumärke, utan säljer också importerade produkter – som löpband och cyklar – och kringutrustning, för att kunna erbjuda helhetslösningar för gym.

Hyresvärd för de nya lokalerna på Säversta är fastighetsbolaget Hyr i Bollnäs 2, med samma ägarkonstellation som vid tidigare mejerifastigheten på granntomten.

AQ finns inte längre kvar i fastigheten där Nordic Gym ska flytta in – men i en del av lokalerna finns sedan några år tillbaka verkstadsföretaget Trainparts.

– Vi räknar med att börja flytta hela, eller delar av, vår verksamhet under sommaren – eftersom vi har som mest att göra i företaget under hösten, säger Christer Eriksson Jörnelind.

Nu har han stora förhoppningar inför framtiden:

– Det här kommer att bli riktigt bra. Vi kommer att göra stora besparingar på logistiken och kan jobba effektivare. Och målsättningen är att växa rejält.